Horecaportiers

Horecaportiers

HorecaportiersHorecaportiers professionaliseert in een razend tempo. Sinds 1999 vallen de horecaportiers onder de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Dit betekent dat ieder horecabedrijf dat met portiers werkt, voortaan gediplomeerde portiers in dienst moet hebben. Een positieve ontwikkeling die het imago van de portier en de bedrijfstak horeca absoluut ten goede zal komen.

Helaas vinden in het uitgaansleven nogal eens vervelende incidenten plaats. Veel horecaondernemers worden regelmatig geconfronteerd met ongewenst gedrag en geweld. Ook worden andere klanten vaak lastigvallen, enzovoort.
Ook de wereld van de gastvrijheid krijgt steeds meer te maken met agressie, geweld, drank en drugsmisbruik. Gelukkig zijn deze problemen beheersbaar zonder dat de deuren van de horecabedrijven gesloten hoeven te worden. De horecaportier vervult bij het beveiligen van zijn bedrijf een belangrijke rol. Het gaat daarbij zowel om de veiligheid van de gasten als die van de medewerkers -zijn collega’s.

Een portier kan worden gezien als gastheer, bemiddelaar en probleem oplosser en is tevens het visitekaartje van een horecagelegenheid. Een portier is onder andere belast met het toezien op binnenkomende bezoekers. Ook het weren van drugs en wapens en het beleid aan de deur van de horecagelegenheid. Hij of zij kan personen de toegang weigeren tot het gebouw of een feest. Sommige portiers zullen bezoekers fouilleren alvorens deze binnen te laten, om te voorkomen dat harddrugs of wapens mee naar binnen worden genomen. Een andere taak van een portier is het (tijdig) signaleren en op gepaste wijze verwijderen van ongewenste bezoekers in overeenstemming met de beleidsrichtlijnen van een (horeca)organisatie. Ook houden portiers toezicht door het lopen van controle rondes en probeert men de situatie binnen zo veilig mogelijk te houden of te maken voor de bezoekers.

Een definitie voor de competentie overtuigingskracht is het gedrag en houding dat erop gericht is om andere te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met als doel het realiseren van bepaalde plannen of ideeën. De portier heeft deze competentie nodig om bezoekers te overtuigen van wangedrag. Bezoekers onder invloed van drank of drugs zijn vaak negatief ingesteld en zullen niet snel ingaan op een verzoek van de portier. Daarnaast mag de portier gepast geweld gebruiken om de ongewenste bezoeker naar de uitgang te begeleiden.

MB Complete Protection BV maakt uitsluitend gebruik van gecertificeerde, zorgvuldig geselecteerde horecaportiers en werkt nauw samen met politie en justitie.

Voor meer informatie over onze bouwplaats beveiliging kunt u met ons contact opnemen

.