Hondenbeveiliging

Hondenbeveiliging

Hondenbeveiliging

Hondenbeveiliging – Hondenbewaking

MB Complete Protection BV beschikt over een eigen “goed getrainde” hondengeleiders en gecertificeerde politiehonden. De hondengeleiders zijn allen in het bezit van toetsingsbewijs / geschiktheid verklaring van de KNPV / NBvdD. Alle politiehonden zijn KNPV of NBvdD gecertificeerd.

De hondenbrigade van MB Complete Protection is een gespecialiseerd onderdeel van de beveiliging. Onze hondengeleiders met diensthond worden veelal ingezet wanneer er risico aan de opdracht is verbonden. Onze hondengeleiders worden ingezet in de reguliere surveillance- en alarm opvolgingsdiensten, op specifieke objecten (high risk), voor speciale opdrachten, en bij evenementen waar de opdrachtgever dat wenst. Meestal is preventieve aanwezigheid van de hondengeleider genoeg om kwaadwillende personen op afstand te houden.

Hondenbeveiliging

Hondenbeveiliging

In onveilige situaties kan MB Complete Protection zorgen voor extra preventie door hondenbewaking in te zetten. Denk dan aan het beveiligen van bouwterreinen en objecten of bij massale evenementen en beurzen. Dankzij hun waakzame uitstraling, scherpe zintuigen en hun dierlijke instinct zijn de honden hier uitermate geschikt voor.Daar wij de kwaliteit kunnen blijven garanderen, besteden wij veel tijd in de opleiding en de begeleiding van onze hondengeleiders met hun hond. Onze hondengeleiders trainen dan ook wekelijks met hun honden om zoveel mogelijk praktijk situaties te kunnen inschatten .

Het gebruik van honden moet dan ook worden gezien als een preventieve beveiliging maatregel voor het beveiligen van gebouwen en terreinen. De training en opleiding van de (adspirant) hondengeleiders en de gecertificeerde politiehonden gebeurt deels in eigen beheer.

In de praktijk zal een diensthond niet uit zichzelf bijten. De uitzondering op deze regel is enkel ter defensie wanneer de hondengeleider wordt aangevallen door een voor een misdrijf aangehouden verdachte. Diensthonden vallen wettelijk gezien onder de categorie wapens, daarom stellen wij dan ook zeer strenge eisen aan het inzetten van onze diensthonden.

Onze hondengeleiders diensten voldoet aan alle eisen zoals gesteld in “De Wet Particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus” (WPBR).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van hondenbeveiliging? Neem dan contact met ons op!